kanouz



kanouz


 
الرئيسيةالبوابةس .و .جالتسجيلدخول
*اللهم ارحم موتانا وموتى المسلمين واشفي مرضانا ومرضى المسلمين* *اللهم اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الأحياء منهم والأموات* *اللهم ارزقني قبل الموت توبة وعند الموت شهادة وبعد الموت جنة* *اللهم ارزقني حسن الخاتمة* *اللهم ارزقني الموت وأنا ساجدة لك يا ارحم الراحمين* *اللهم ثبتني عند سؤال الملكين* *اللهم اجعل قبري روضة من رياض الجنة ولا تجعله حفرة من حفر النار* *اللهم إني أعوذ بك من فتن الدنيا* *اللهم أني أعوذ بك من فتن الدنيا* *اللهم أني أعوذ بك من فتن الدنيا*
شاطر | 
 

 طريقة عمل تورتة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
magy
الأعضاء
الأعضاء


تاريخ التسجيل: 27/04/2010
العمر: 39

مُساهمةموضوع: طريقة عمل تورتة   الأحد مايو 29, 2011 10:32 pm




طريقة عمل تورنة جميلة هدية منى لماما كنوز








//
















  • ذرة ملح+ ملعقة صغيرة من عصير ليمون.







    للتزيين :




    فواكه مشكلة.
    8 بيضات كبيرة. 2 كوب دقيق منخول. 2 كوب سكر بودرة. 1 بيكنج بودر. 3 أكواب كريم شانتيه
    .







  • - ينخل الدقيق مع البيكنج بودر وذرة الملح.


    – تدهن صينية مستديرة بالسمن وتبطن بالدقيق.


    – يسخن الفرن على أن تكون درجة الحرارة متوسطة.


    – يفصل صفار البيض عن البياض.


    – يخفق صفار البيض حتي يغلظ قوامه ويضاف السكر بالتدريج ملعقة ملعقة مع الاستمرار في الخفق، تضاف الفانيليا.


    – يضاف خليط الدقيق ملعقة معلقة مع التقليب بمعلقة خشب بخفة.


    – يخفق بياض البيض جيداً حتي تتكون رغوة ويجمد ويضاف عصير الليمون.


    – يضاف بياض البيض إلي الخليط السابق ويقلب المقدار بخفة حتي يتجانس الخليط.


    – يصب الخليط في الصينية المعدة ويخبز في فرن متوسط الحرارة مع مراعاة عدم فتح الفرن قبل مرور نصف ساعة حتي لا تهبط الكعكة.


    – عندما يتم النضج وتختبر تخرج من الفرن ولا توضع في تيار هوائي حتي لا تهبط.


    – تترك الكعكة حتي تهدأ ثم تقلب وتترك حتي تبرد تماماً قبل أن تجمل.


    – تشق الكعكة بسكين حاد نصفين يفرد كوب من الكريم شانتيه علي نصف الكعكة ويرص فوقه بعض الفواكه الطازجة.


    – يوضع النصف الآخر من الكعكة فوق الكريم شانتيه ثم يغطي الوجه والجوانب بالكريم شانتيه وتجمل بالفواكه المنوعة.


    – توضع في الثلاجة لحين التقديم.



  • //




    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    magy
    الأعضاء
    الأعضاء


    تاريخ التسجيل: 27/04/2010
    العمر: 39

    مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل تورتة   الأحد مايو 29, 2011 10:39 pm

    المقادير
    للكيكة الاسفنجية

    4 بيضات
    160غ سكر
    100غ دقيق
    1 سكر فانيليا

    كريمة التوت

    120غ او نص علبة ماسكاربون



    30صل كريمة للخفق شانتيه يعني الي هي تكون سايلة في الاول و بعدين بعد الخفق تبقى شانتيه


    300غ توت و لو ممكن مجمد من كارفور



    100غ سكر
    3 ملاعق ماء
    3 ورقات جيلاتين
    بعض حبات التوت

    الطريقة لعمل الكيكة
    بالمضرب الكهربائي يضرب بياض البيض مع 3 ملاعق سكر لغاية ما يبقى زي الثلج
    يضرب الاصفر من باقي كمية السكر و السكر فانيليا
    دلوقتي مش حنستعمل المضرب الكهربائي
    بملعقة خشب حنضيف الابيض للاصفر على تلات مراحل و بالرفع من تحت لفوق
    اخيرا نضيف الدقيق بشويش و نخلط بالملعقة الخشب من تحت لفوق

    نقسم العجينة نصين و نجيب صينية بس تكون من الي بيتفتح
    المهم تخبز كل وحدة لوحدها على درجة حرارة 180 لمدة 15دقيقة كل وحدة



    طريقة عمل الكريمة
    تخفق الكريمة الي لازم تكون ساقعة تخفق جيدا ثم تضاف كريمة الماسكاربون



    نخفق لمدة 3 دقائق
    ركزو كويس قوي لازم الكريمة اللباني تخفق الاول كويس و بعدين الماسكاربون

    نجيب كاسرول و نحط فيه التوت و السكر و المية و نسخنهم شوية و بعدين نرحي الكل بالخلاط الكهربائي


    قبل كدا نكون حطينا التلات ورقات جيلاتين في مية ساقعة 5 دقائق
    و لما التوت و السكر يغلو نخرج الجيلاتين و نعصرو كويس بادينا و نضيفو للتوت و نحرك و نسيبو يبرد تماما
    و بعد ما برد نضيف التوت للشانتيه و لو لقيتو ان المزيج حيكون سائل متحطوش التوت كلو
    لازم الشانتيه تفضل تقيلة كانها موس
    نجيب الكيكة الاولانية نحط عليها شوية كريمة و حبات توت


    و نحط الطبقة التانية و نحط الكريمة بس لازم نسيب شوية للزينة



    على فكرة انا الكريمة بعد ما ضفتلها التوت جت سايلة جدا فاضطريت اضيف كمان علبة كريم شانتيه و جت متماسكة جدا يعني لو تحبو اضربو الكريمة لوحدها و بعدين ضيفوها للتوت و الكريمة لو جاتكو سايلة انتو كمان

    و نحطها في التلاجة 4 ساعات
    انا اشتريت قرص من الاقراص الي بيتعملو للقاتوهات الي هما بيتكلو و حطيتها فوق التورتة بعد ما عدة الاربع ساعات
    و جبن الباقي من الشانتيه و زينت الجوانب و حوالين الصورة و بعدين زينت بحبات حلوة صغيرين
    و بس بقى
    يا رب تعجبكم التورتة

    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    magy
    الأعضاء
    الأعضاء


    تاريخ التسجيل: 27/04/2010
    العمر: 39

    مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل تورتة   الأحد مايو 29, 2011 10:40 pm

    اسيبكم مع الصور



    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     

    طريقة عمل تورتة

    استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1

     مواضيع مماثلة

    -
    » طريقة عمل البيتزا
    » طريقة عمل البسبوسة
    » طريقة عمل حلى سهل ..ولذيذ جدا
    » طريقة تنظيف القولون
    » طريقة عمل الملوخية السورية

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    kanouz ::  :: -