kanouz
طريقة عمل تورتة 25943140

kanouz
طريقة عمل تورتة 25943140

kanouz
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

kanouz


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
*اللهم ارحم موتانا وموتى المسلمين واشفي مرضانا ومرضى المسلمين* *اللهم اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الأحياء منهم والأموات* *اللهم ارزقني قبل الموت توبة وعند الموت شهادة وبعد الموت جنة* *اللهم ارزقني حسن الخاتمة* *اللهم ارزقني الموت وأنا ساجدة لك يا ارحم الراحمين* *اللهم ثبتني عند سؤال الملكين* *اللهم اجعل قبري روضة من رياض الجنة ولا تجعله حفرة من حفر النار* *اللهم إني أعوذ بك من فتن الدنيا* *اللهم أني أعوذ بك من فتن الدنيا* *اللهم أني أعوذ بك من فتن الدنيا*

 

 طريقة عمل تورتة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
magy
الأعضاء
الأعضاء
magy


تاريخ التسجيل : 27/04/2010
العمر : 49

طريقة عمل تورتة Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل تورتة   طريقة عمل تورتة Emptyالأحد مايو 29, 2011 10:32 pm




طريقة عمل تورنة جميلة هدية منى لماما كنوز


طريقة عمل تورتة 168996_10150121083210250_544340249_8146755_709933_n




//










طريقة عمل تورتة Ingredients





  • ذرة ملح+ ملعقة صغيرة من عصير ليمون.







    للتزيين :




    فواكه مشكلة.
    8 بيضات كبيرة. 2 كوب دقيق منخول. 2 كوب سكر بودرة. 1 بيكنج بودر. 3 أكواب كريم شانتيه
    .




  • طريقة عمل تورتة Makecook


  • - ينخل الدقيق مع البيكنج بودر وذرة الملح.


    – تدهن صينية مستديرة بالسمن وتبطن بالدقيق.


    – يسخن الفرن على أن تكون درجة الحرارة متوسطة.


    – يفصل صفار البيض عن البياض.


    – يخفق صفار البيض حتي يغلظ قوامه ويضاف السكر بالتدريج ملعقة ملعقة مع الاستمرار في الخفق، تضاف الفانيليا.


    – يضاف خليط الدقيق ملعقة معلقة مع التقليب بمعلقة خشب بخفة.


    – يخفق بياض البيض جيداً حتي تتكون رغوة ويجمد ويضاف عصير الليمون.


    – يضاف بياض البيض إلي الخليط السابق ويقلب المقدار بخفة حتي يتجانس الخليط.


    – يصب الخليط في الصينية المعدة ويخبز في فرن متوسط الحرارة مع مراعاة عدم فتح الفرن قبل مرور نصف ساعة حتي لا تهبط الكعكة.


    – عندما يتم النضج وتختبر تخرج من الفرن ولا توضع في تيار هوائي حتي لا تهبط.


    – تترك الكعكة حتي تهدأ ثم تقلب وتترك حتي تبرد تماماً قبل أن تجمل.


    – تشق الكعكة بسكين حاد نصفين يفرد كوب من الكريم شانتيه علي نصف الكعكة ويرص فوقه بعض الفواكه الطازجة.


    – يوضع النصف الآخر من الكعكة فوق الكريم شانتيه ثم يغطي الوجه والجوانب بالكريم شانتيه وتجمل بالفواكه المنوعة.


    – توضع في الثلاجة لحين التقديم.



  • //



    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    magy
    الأعضاء
    الأعضاء
    magy


    تاريخ التسجيل : 27/04/2010
    العمر : 49

    طريقة عمل تورتة Empty
    مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل تورتة   طريقة عمل تورتة Emptyالأحد مايو 29, 2011 10:39 pm

    المقادير
    للكيكة الاسفنجية

    4 بيضات
    160غ سكر
    100غ دقيق
    1 سكر فانيليا

    كريمة التوت

    120غ او نص علبة ماسكاربون

    طريقة عمل تورتة 1276093922

    30صل كريمة للخفق شانتيه يعني الي هي تكون سايلة في الاول و بعدين بعد الخفق تبقى شانتيه

    طريقة عمل تورتة 1276093952
    300غ توت و لو ممكن مجمد من كارفور

    طريقة عمل تورتة 1276094008

    100غ سكر
    3 ملاعق ماء
    3 ورقات جيلاتين
    بعض حبات التوت

    الطريقة لعمل الكيكة
    بالمضرب الكهربائي يضرب بياض البيض مع 3 ملاعق سكر لغاية ما يبقى زي الثلج
    يضرب الاصفر من باقي كمية السكر و السكر فانيليا
    دلوقتي مش حنستعمل المضرب الكهربائي
    بملعقة خشب حنضيف الابيض للاصفر على تلات مراحل و بالرفع من تحت لفوق
    اخيرا نضيف الدقيق بشويش و نخلط بالملعقة الخشب من تحت لفوق
    طريقة عمل تورتة 1276093838
    نقسم العجينة نصين و نجيب صينية بس تكون من الي بيتفتح
    المهم تخبز كل وحدة لوحدها على درجة حرارة 180 لمدة 15دقيقة كل وحدة

    طريقة عمل تورتة 1276094164

    طريقة عمل الكريمة
    تخفق الكريمة الي لازم تكون ساقعة تخفق جيدا ثم تضاف كريمة الماسكاربون

    طريقة عمل تورتة 1276094208

    نخفق لمدة 3 دقائق
    ركزو كويس قوي لازم الكريمة اللباني تخفق الاول كويس و بعدين الماسكاربون

    نجيب كاسرول و نحط فيه التوت و السكر و المية و نسخنهم شوية و بعدين نرحي الكل بالخلاط الكهربائي

    طريقة عمل تورتة 1276094251
    قبل كدا نكون حطينا التلات ورقات جيلاتين في مية ساقعة 5 دقائق
    و لما التوت و السكر يغلو نخرج الجيلاتين و نعصرو كويس بادينا و نضيفو للتوت و نحرك و نسيبو يبرد تماما
    و بعد ما برد نضيف التوت للشانتيه و لو لقيتو ان المزيج حيكون سائل متحطوش التوت كلو
    لازم الشانتيه تفضل تقيلة كانها موس
    نجيب الكيكة الاولانية نحط عليها شوية كريمة و حبات توت

    طريقة عمل تورتة 1276094351
    و نحط الطبقة التانية و نحط الكريمة بس لازم نسيب شوية للزينة

    طريقة عمل تورتة 1276094396

    على فكرة انا الكريمة بعد ما ضفتلها التوت جت سايلة جدا فاضطريت اضيف كمان علبة كريم شانتيه و جت متماسكة جدا يعني لو تحبو اضربو الكريمة لوحدها و بعدين ضيفوها للتوت و الكريمة لو جاتكو سايلة انتو كمان

    و نحطها في التلاجة 4 ساعات
    انا اشتريت قرص من الاقراص الي بيتعملو للقاتوهات الي هما بيتكلو و حطيتها فوق التورتة بعد ما عدة الاربع ساعات
    و جبن الباقي من الشانتيه و زينت الجوانب و حوالين الصورة و بعدين زينت بحبات حلوة صغيرين
    و بس بقى
    يا رب تعجبكم التورتة

    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    magy
    الأعضاء
    الأعضاء
    magy


    تاريخ التسجيل : 27/04/2010
    العمر : 49

    طريقة عمل تورتة Empty
    مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل تورتة   طريقة عمل تورتة Emptyالأحد مايو 29, 2011 10:40 pm

    اسيبكم مع الصور
    طريقة عمل تورتة 1276094610


    طريقة عمل تورتة 1276094643
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     
    طريقة عمل تورتة
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1
     مواضيع مماثلة
    -
    » طريقة عمل الجوزة
    » طريقة عمل البسوسة
    » طريقة عمل فطيرة التفاح
    » طريقة عمل بيتزا الروب
    » طريقة تقديم المقبلات

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    kanouz :: قسم الأسرة :: أحلي الأكلات-
    انتقل الى: