كبسه صدور الفراخ الفليه
ممكن بصدور الفراخ الفليه وممكن بالفرخه مقطعه قطع صغيره بعظمها
ساقدم بصدور الفراخ الفليه
المقاديرنص كيلو فراخ صدور مقطعه مثل شيش طاووك
ــ2 كوب ارز باسمتي
ــبصله مقطعه
ــقرفه خشب
ــحبات قرنفل فلفل اسود ملح كركم كاري جوز الطيب
ليمونه ناشفه كامله ولا تقطع
حبهان مستكه
زيت زيتون
الطريقهالبصله المقطعه في زيت الزيتون وتحمر حتي تكون بني
ينتشل البصل ويوضع جانبا خارج الحله
تشوح قطع الفراخ في نفس الحله ونفس الزيت
ويضاف لها كل المكونات عدا الملح والكركم والكاري والارز
نستمر في التقليب والتشويح للفراخ حتي تصير ورديه
يضاف كوب ونص ماء وتغطي 5 دقائق لتسويه الفراخ
تقل الماء ويبقي صوص بني يوضع الارز
والملح والكركم والكاري وتقلب دقائق
يوضع ماء يغطي الرز وزياده تقريبا 2 كوب ماء حيث البسمتي يحتاج ماء
تهدا النيران وتغطي الحله جيدا ويفضل بورق الفويل تحت الغطاء
وتترك الي ان يطهي الرز
تقلب الحله في طبق كبير وبايدك اليمين وبدون ملعقه
بالهنا والشفا